Om företaget

Om Pite Plastsvets

Pite Plastsvets grundades 1972 av svågrarna Henrik Johansson och Bruno Johansson i den gamla biografen i Öjebyn. Under 5 års tid jobbade man med att reparera linnepresenningar åt Jonsereds presenningsuthyrning.

1976 införskaffades den första HF-svetsen eftersom produktionen mer och mer övergick till plastpresenningar. Efter ytterligare fyra år flyttades verksamheten till Backens industriområde och drevs då av Henrik tillsammans med sonen Lars.

1986 började Henriks svärson Per-Erik Eman? vid företaget varvid ytterligare en HF-svets köptes in. Nästa flytt skedde först 2011 i samband med att Backens industriområde övergick till handelsområde. Då flyttade Pite Plastsvets till de nuvarande lokalerna i Öjebyn.

2012 förvärvades Pite Plastsvets av de nuvarande ägarna, Gunnar Rönnbäck och Mats Bergman. Produktionen som varierat mycket under åren har alltid handlat om att skräddarsy lösningar. Till en början tillverkades mest kapell till långtradare, men så småningom utvidgades produktionen till att omfatta alla möjliga produkter av vävburen PVC-plast.

Mellanväggar till kyl- och frysbilar, måttbeställda presenningar och släpvagnskapell är några av de produkter som tillverkas idag.